Blogopmaak

Bevolkingsonderzoek Zuid

Bevolkingsonderzoek Zuid is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het doel is om deze vormen van kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, waardoor er grotere kans is op genezing.


Hier leest u meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker, het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het bevolkingsonderzoek darmkanker. De contactgegevens van de informatielijnen van de drie bevolkingsonderzoeken vindt u hier.


Deelname aan de bevolkingsonderzoeken is gratis en vrijwillig. Heeft u klachten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts.


Op de hoogte blijven?

Volg Bevolkingsonderzoek Nederland op Facebook, X (voorheen Twitter) en Instagram!

door Caecil Oyen 26 mrt., 2024
Een kosteloos borstkankeronderzoek in ons onderzoekscentrum. Waar? Op de parkeerplaats naast gemeenschapshuis De Stip aan de Pastoor Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen. Wanneer? Vanaf medio april tot eind juni 2024. Voor wie? Vrouwen van 50-75 jaar.
door Caecil Oyen 19 mrt., 2024
Wilt u oude medicijnen inleveren, omdat u ze niet meer gebruikt? Spoel medicijnen die u wilt weggooien in geen geval door uw gootsteen of toilet. Dat is slecht voor het milieu. Medicijnen die u over heeft en niet meer gebruikt, levert u in bij uw apotheek. Zo helpt u mee ons water schoon te houden. * Oude medicijndoosjes inleveren: lever de strips in bij uw apotheek en doe de lege doosjes (zonder etiket) bij het oud papier. * Flesjes en tubes: Verwijder alleen het etiket, zodat uw naam niet meer te lezen is. * Lege glazen flacons: verwijder het etiket, zodat uw naam niet meer te lezen is en gooi ze in de glasbak. * Gebruikte naalden: doe deze altijd in de naaldencontainer om de medicijnen veilig in te leveren bij uw apotheek.
door Caecil Oyen 29 jan., 2024
Denkt u wel eens na over hoe u prettig ouder wilt worden? Waar wilt u wonen als het thuis niet meer goed lukt? Wat uw wel of niet geregeld hebt als u plotseling ernstig ziek wordt? Wie er beslissingen voor u neemt als u het zelf niet meer kan? Praten en nadenken over prettig ouder worden is belangrijk. Want u wilt toch graag zelf beslissingen nemen. Maar ook als u liever geen beslissingen neemt is het goed om hierover te praten. Met wie praat u wel eens over hoe u prettig ouder wilt worden? Doet u dat met uw kinderen of naasten? Of heeft u het daar liever niet over, dan kan ook. Een gesprek over prettig ouder worden is belangrijk. En dat hoeft u niet alleen te doen. Er zijn hulpmiddelen die u kunnen helpen na te denken over uw wensen en behoeften. Wilt u meer weten? kijk dan op: www.burgerkrachtlimburg.nl/werk/een-goed-gesprek/
Meer lezen
Share by: